Jätkusuutliku restorani rajamine, Fotografiska Tallinn

Fotografiska restoran on kantud "kestliku naudingu“ ideest. See tähendab, et kontseptsiooni keskmes on toit, mis ühtaegu maitseb hästi ja valmib nullkulu põhimõttel. Meie eesmärk on toitu valmistada väga heast hooajalisest toorainest ja sellest võimalikult palju ära kasutada - „lehest juureni, ninast sabani“. Sellest vähesest, mis alles jääb, saab meie majas üleöö kompost ja jõuab tagasi põldudele ja peenardele.

Lisaks toidule jälgime nullkulu põhimõtet oma restorani igapäevasese toimimises - selles, kuidas menüüd planeerimine, toitu valmistame, seda pakendame, päeva lõpus koristame ja otsuseid vastu võtame. Me ei kasuta majas pudelivett, kummikindaid, vaakumkotte, toidukile ega fooliumit. Töötajate põlled, lillekastid, leivaalused ja lillevaasid on kõik tehtud taaskasutatud materjalidest. Kogu restorani algusest peale jätkusuutlikuks disainimine ei ole olnud lihtne, kuid tulemus näitab, et tegelikult on kõik võimalik.

Oleme teel veelgi keskkonnateadlikumate ja jätkusuutlikumate lahendusteni ja soovinimekiri võimalikest ideedest on veel pikk. Selles mõttes ei ole Fotografiska restoran justkui veel valmis, meie lugu ja kontseptsioon on pidevalt täienemas.

Esineb Peeter Pihel.